Blog - Ali UYSAL

Node-RED & Azure IoT Hub & .NET CORE Üzerine

Node-RED & Azure IoT Hub & .NET CORE Üzerine

Bugün ÇözümPark Iot on Azure etkinliğinde konuşmacıydım. Node-RED ile IoT cihazlar, online servisler vb. IoT yazılımlarının nasıl tek satır kod yazmadan yapılabileceği ve deploy edilebileceğini anlattım. Küçük bir demo ile Node-Red ile sensörlerden alınan verilerin öncelikle Azure IoT hub üzerinde bir cihaz kaydı sonrasında da bu cihazlara anlık olarak aktarılmasını gösterdim. Yine Azure IoT Hub ü... »

Web.Debug.Config ve Web.Release.Config

.Net geliştirirken genellikle göz ardı ettiğimiz web.debug.config ve web.release.config dosyalarının amacını ele alacağız. Genellikle, kodu deploy ederken bu iki dosyayı yok sayarız. Bunlara web.config dönüşüm modeli denir ve uygulamalarınızı çeşitli sunucu ortamlarına dağıtırken web.config dosyanızı otomatik bir şekilde değiştirmenize olanak tanır. Böylece, Web.Stage.Config, Web.UAT.Config d... »

.NET Kısa Çözümler – Bir .NET Uygulamasında Java Metodu Çağırma

Merhabalar; Uygulamamızda bir .jar çalıştırarak çıktısını okumamız gerekirse IKVM kullanabiliyorduk fakat artık geliştirilmiyor ve yeni uygulamalarımız için kararlı değil. Eğer java programımız çıktısını StandartOutput olarak üretebiliyorsa, yani konsola yazabiliyorsa aşağıdaki gibi bir yöntemle alabiliriz. »

.NET Kısa Çözümler – Bir Metin Dosyasından Okuma Yaparken Son Okunan Kısma Atlama

Merhabalar;Bir metin dosyasında okuma yapan bir projede dosya devamlı olarak güncelleniyor ve benimde bu dosyayı devamlı olarak okumam gerekiyordu. Fakat okuduğum alanları tekrar tekrar okuyup ayırmak yerine sadece yeni eklenen kısmı nasıl okurum diye araştırırken Seek ile bunu aşağıdaki şekilde yapabileceğimi gördüm. »

.NET Kısa Çözümler – Büyük Harf ile Split

Merhabalar;Bir şehir listesi bana birleşik olarak geliyor sadece ilk harfleri büyük diğer karakterler küçük harf. “İstanbulAnkaraIzmirKonya” gibi. Aralarında boşluk olsa ayırmak için çok fazla çözüm var, fakat burada ayırma işlemini Büyük harfler ile yapmamız lazım bunun için aşağıdaki örneği kullanabiliriz. Canlı Demo »

.NET Kısa Çözümler – PDF Dosyasını Tek Bir Resim Olarak Almak

Merhabalar; Bazı durumlarda birden fazla sayfaya sahip olan bir pdf dosyasını tek bir resim olarak dönüştürüp almak isteyebiliriz. Her bir sayfayı bir resim olarak alacak bir çok kullanım şekli var fakat biz tüm sayfaları tek bir resimde almak istiyorsak aşağıdaki örneği kullanabiliriz. Bu örnekte Magick.NET kullanıyoruz, dönüştürmeden önce en son GhostScript sürümünü kurmamız gerekiyor. »

.NET Kısa Çözümler – Uygulamanın Çalıştığı .NET Framework Versiyonunu Öğrenmek

Bazı durumlarda çalıştırdığımız uygulamanın hangi framework versiyonunu kullanarak çalıştığını öğrenmemiz gerekebilir. Uygulamada oluşan hataların geri bildirimlerinde vb. durumlarda hata ile birlikte .NET CLR ve .NET Framework sürümlerini de yanına iliştirmem gereken bir çözüme ihtiyacım oldu. Normalde .NET versiyonlarını çağıran bazı örnekler oldukça fazla var fakat bana bilgisyarda kurulu sürüm... »

“IoT on Azure” Seminerinde Konuşacağım – Node-Red Akış tabanlı programlama & Azure IoT Hub cihaz kaydı ve veri gönderme

Microsoft sponsorluğunda, ÇözümPark Bilişim Portalı’nın düzenleyeceği IoT ve Azure iş birliği ile şirket ortamlarınızda neler yapılabileceğinin örneklendireceği saha ve proje tecrübesi olan uzman danışmanların gerçekleştirdiği projelerdeki örneklerin paylaşacağı uygulamalı eğitim de bende geleceğin programlama alt yapısı olarak gördüğüm “Node-Red” ile Akış tabanlı programlamayı a... »

Net Core 3.0 Geliştirme Anketi

Merhabalar;Microsoft çalışanlarından Olia Gavrysh bir anket yayınladı, Net Core 3.0 ile form uygulamalarından hangisinin tercih edilmesi gerektiği, taşıma işlemleri ve geri bildirimler ile ilgili soruların yer aldığı bu anketi doldurarak en çok tercih edilene göre geliştirmede öncelik verileceğini anlıyoruz. Aşağıda ki linten ankete ulaşarak kendimize göre en çok tercih ettiğiniz veya Net Core 3.0... »

Kendime Notlar – Node-Red MQTT Broker

Node-red ile bir client’in mesaj gönderebileceği bir MQTT Broker oluşturmak için Mosca MQTT broker eklentisi kullanılmalıdır. Böylece istediğiniz port ayarlayarak ve user – pass tanımlayara clientlerin mesaj iletebilmesi sağlanabilir. Mosca bu mesajları alır ve sizde gerekli işlemlere tabi tutarak Azure IoT gibi bir yere IoT cihazlarınızdan gelen verileri kolayca aktarabilirsiniz. »

Kendime Notlar – Visual Studio Python

Visual Studio ile python kodlamaya başlamak istiyorsanız Python ve kütüphanelerinin VS üzerinden kurulması en sağlıklı olanıdır, aksi durumda hepsi birbirine giriyor, karışıklıklara neden olabiliyor. Tüm pip installerinde VS üzerinden kolayca yapılabilmesi nedeniyle de dışarıdan hiç uğraşmadan tüm herşeyi VS üzerinden yapmam gerekir. »

ML.NET 0.9 Yayınlandı

Merhabalar; Microsoft ML.NET 0.9’un yayınlandığını duyurdu, ben öncelikle ML.NET nedir, nerelerde kullanılır bunu açıklayacağım. ML.NET makine öğrenimi (machine learning) çözümleri oluşturmanıza ve bunları .NET uygulamalarınızla entegre etmenize olanak sağlayan ücretsiz, açık kaynaklı ve multiplatform bir çerçevedir.  ML.NET API’leri ile zaten aşina olduğunuz ve kullandığınız .NET kull... »

.NET Core Ocak/2019 Update

Merhabalar; Dün .NET Core 2.1.7 ve 2.2.1 için güncellemeler yayınlandı, detaylarını aşağıda paylaşıyor olacağım öncesinde Sürüm Notları ve İndirme Bağlantılarını buraya ekliyorum; .NET Core 2.1.7 ve .NET Core SDK 2.1.503 ( İndirme | Sürüm Notları ) .NET Core 2.2.1 ve .NET Core SDK 2.2.102 ( İndirme | Sürüm Notları ) Güvenlik CVE-2019-0545: .NET Core’da... »

32 Bit Uygulamalar da Program Files (64 Bit) Klasörünü Bulma

Merhabalar; Bir projemiz de 32 Bit derlenmiş bir uygulamamız mevcut, ve C:\Program Files(x86) klasörün de çalışıyor, fakat başka 64 bit bir uygulama C:\Program Files klasöründe bulunuyor ve bizim ona ulaşmamız gerekiyordu, tek bir bilgisayara özel bir durum olmadığı için de global bir şey yapmamız gerekliydi. Normal şartlarda SpecialFolder enum kullanarak Program Files klasörünü bulmaya çalıştığım... »

Su Seviyeleri Ve Taşkınların İzlenebilmesi İçin Endüstriyel Iot Uygulamaları

Su Seviyeleri Ve Taşkınların İzlenebilmesi İçin Endüstriyel Iot Uygulamaları

Hızlıca konuşlandırılan, düşük maliyetli IoT sensörleri ile su kaynakları ve depolamaları birleştirildiğin de, iyi bir su izleme sistemine sahip oluruz. Bu, kuruluşlara zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Endüstriyel IoT sensör sistemleri doğal afetler, ve diğer risk oluşturan olaylar için erken uyarı sağlar. ABD kıyılarında aşağıdaki doğa olaylarını gözlemlemek için sel uyarı sistemleri devreye ... »

  • 1
  • 2