“IoT on Azure” Seminerinde Konuşacağım – Node-Red Akış tabanlı programlama & Azure IoT Hub cihaz kaydı ve veri gönderme

Microsoft sponsorluğunda, ÇözümPark Bilişim Portalı’nın düzenleyeceği IoT ve Azure iş birliği ile şirket ortamlarınızda neler yapılabileceğinin örneklendireceği saha ve proje tecrübesi olan uzman danışmanların gerçekleştirdiği projelerdeki örneklerin paylaşacağı uygulamalı eğitim de bende geleceğin programlama alt yapısı olarak gördüğüm “Node-Red” ile Akış tabanlı programlamayı anlatacağım.

IoT cihazlardan tek satır kod yazmadan verilerin alınmasından Dashboard ekranlar üzerinde gösterilmesine ve Azure IoT Hub’a cihazların kaydı ve verilerin iletilmesi konularında uygulamalı bir sunum yapacağım.

Ayrıca benim haricimde;
Daron Yöndem – Bilmeyenler için Azure IoT Hub
Umut Erkal – IoT’nin T’si: Prototipleme donanımları
Umut Erkal – Sensörden Buluta: Sensörden veri gönderim demosu 
Gökhan Tatar – Azure IoT Ekosistemine Bağlanacak Gömülü Cihazlar, Bilgisayar ve Güvenlik Riskleri
&
Azure IoT Güvenliği için Güvenli Cihaz Dizaynı ve Güvenli Servisleri Nasıl İnşa Edersiniz?
Güray Yıldırım – Azure Üzerinde Açık Kaynak Uygulamalar ile IoT Uygulamaları
konularında konuşmacı olacaklardır.

Sunumlar ve uygulamalar hem IoT, hem de IoT’ nin azure üzerindeki uygulamalarını kapsayacaktır. Ayrıca IoT güvenliğinden de bahsedeceğimiz seminere katılımcı sayısı sınırlı olduğu için şimdiden aşağıda ki linkten kayıt olmanızda fayda var.

http://etkinlik.cozumpark.com/etkinlik/iot-on-azure/854

 

IT alanında 16 sene önce donanım ile başlayan tecrübem, network ve sonrasında iş analizi, yazılım geliştirme ve proje yöneticiliği alanlarında devam etmiştir. Endüstriyel yazılımlar, sahadan veri toplama ve analizleri, otomatik etiketleme ve barkod sistemleri, otomatik tartım ve robotik konularında tecrübe sahibiyim. Sanayi 4.0 kapsamında imalat sanayinin dijital dönüşümünde çok fazla projenin hayata geçmesini sağladım. Open Source projelerle uzun süre ilgilendim, analiz ve implementasyonu konularında tecrübe edindim. Bunlar dışında hobi amacıyla başlasam da sonradan ürüne dönüşen, geliştirme kartları ile farklı çalışmalarım olmuştur. Raspberry Pi üzerinde yaptığım donanımsal ve yazılımsal işler ile çok farklı ürünler ortaya çıkartarak tecrübe edindim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>