Madencilik Sektöründe Endüstriyel IoT’un Sahip Olduğu 5 Avantaj

Önümüzdeki 10 yıllık beklenti de, IoT’un tüm alanlarda kullanılacağıdır.

Bunun iki temel nedeni vardır: performansı artırmak ve üretkenliği artırmak, gereksiz maliyetleri ve fireleri ortadan kaldırmak ve makine arızalarını önceden tahmin ederek çözmek. Nesnelerin İnterneti olarak bilinen IoT fabrikalar, tesisler, maden sahaları ve buradaki makinelerini daha akıllı, daha ucuz ve daha küçük sensörlerle izlerler. Şu ana kadar, madencilik için bu alanda ortaya çıkan bir çok önemli avantaj fark edildi.

  1. Zaman Kazanımı
    Bir maden sahasının geliştirilmesi ve korunması söz konusu olduğunda, IoT büyük ölçüde fayda sağlar. İlk kazımdan önce toplanan veriler, sürecin doğru şekilde yönetilmesini ve daha az risk altında olmasını sağlar. Bazı madencilik şirketleri halihazırda şöförsüz araçlarkullanıyor ve insan müdahalesi olmadan çalışabilen sondaj sistemleri ile deneme yapıyor . 7/24 çalışabilmesi ve ürünlerin daha kısa sürede çıkartılabilmesini sağlanıyor.
  2. Güvenliğin Artırılması.
    Madencilik endüstrisinde önemli tehlikeler mevcut, ancak bu noktaya kadar teknoloji bazılarını ortadan kaldırmayı başardı. IoT, örneğin çökme riskleri veya gaz zehirlenmeleri ve patlamalarını önlemeye yardımcı olabilir, çünkü sensörler gerçek zamanlı bu riskleri yakalayarak herhangi bir sorun oluşmadan gerekli uyarıları göndererek ve gerekli önlemleri alabilecektir.
  3. Madencilik Için Otomasyon
    Tüm gerekli ekipmanlar, araçlar ve gereçlerin otomasyon altına alınması, bu otomasyonların IoT sistemleri ile ortak çalışması ve haberleşmesi ile daha performanslı çalışılacaktır.
  4. Önleyici Bakım
    Tam entegre bir sisteme sahip olmakla, bir operasyonun her alanını izlemek çok daha kolay hale gelir ve daha fazla üretkenlik ve güvenlik sağlar. Hayati öneme sahip ekipmanlar üzerindeki yıpranmanın tespit edilmesini ve onarım veya bakım gerektiğinde gerekli yönlendirmeleri sağlar.
  5. Enerji Ve Maliyet Avantajları
    Yukarıdaki her noktada belirtildiği gibi, IoT’ye yapılan yatırım, maden şirketleri için enerji harcamalarını ve bakım maliyetlerini düşürür. Tüm parçaların izlendiği şeffaf bir sisteme sahip olmak, çok daha verimli çalışmaya izin verir, bu durumda maliyeti düşürerek işletmenin karlılığını arttırır.
IT alanında 16 sene önce donanım ile başlayan tecrübem, network ve sonrasında iş analizi, yazılım geliştirme ve proje yöneticiliği alanlarında devam etmiştir. Endüstriyel yazılımlar, sahadan veri toplama ve analizleri, otomatik etiketleme ve barkod sistemleri, otomatik tartım ve robotik konularında tecrübe sahibiyim. Sanayi 4.0 kapsamında imalat sanayinin dijital dönüşümünde çok fazla projenin hayata geçmesini sağladım. Open Source projelerle uzun süre ilgilendim, analiz ve implementasyonu konularında tecrübe edindim. Bunlar dışında hobi amacıyla başlasam da sonradan ürüne dönüşen, geliştirme kartları ile farklı çalışmalarım olmuştur. Raspberry Pi üzerinde yaptığım donanımsal ve yazılımsal işler ile çok farklı ürünler ortaya çıkartarak tecrübe edindim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>